Mislila sam dali da stavljam recept ili ne ato što ih ima 10 tak i na kraju odlučila da ipak stavim svoj neka se nađe, možda bude išao u moju sledeću coolericu ko na.Pa još i drugi recepti su sa korama a pitu a ja sam sama napravila domaće tjesto.
Sastojci
Tjesto:
- 800 gr. brašna
- 4,5 dcl vode
- 2 žlice ulja
- 1 žličica soli
Nadjev:
- 500 gr. kiselog kupusa ( re anca)
- 2 kom luk /kapula
- 2 žličica vegete
- prstohvat soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica mlevene aleve paprike
- 1 lovorov list
- 2 i pol čaše vode ( 2,5 dcl)
- voda a prskanje pite
- 50 gr. maslaca a na pitu odo go
Priprema
- Pošto nisam nameravala objavljivati recept nisam ni slikala postupak, tako da ću sledeći put dodati slike kad pravim opet.
- Od brašna , mlačne vode, 2 žlice ulja i soli amjesimo tjesto da bude glatko i da se ne lepi na rukama.Ostavimo da stoji 10 min u posudi. a to vreme pripremajte kupus.
- Kupus operite 2 puta da vam ne bude prekisela pita i ocjedite na cjedaljku.Na ulju apržite na re ance nare ani luk i pržite do staklastog i gleda.Dodajte ocjeđeni kupus, vegetu,sol, i papar.Dinstajte jedno 15 minuta. atim dodajte 1 žličicu crvene mlevene paprike , propržite par minuta i alijte sa 2 i pol čaše tople vode.Dodajte jedan lovorov list a ukus.Polako na srednju vatru dinstajte kupus dok ne voda ne ispari.Probajte i ako vam se čini da nije skuhan dodajte još malo vode, meni je bio dovoljno skuhan.
- Posle 10 minuta stajanja tjesta, podelite ga na 4 lopte, svaku loptu valjarem ra vucite u veličinji jednog tanjira, bogato namažite ih uljem i ostavite na toploj temperaturi da stoje još 30 minuta.Ja ih nisam pokrivala sa plastičnom folijom.
- Kada prođe vreme stajanja, uključite pečnicu na 220 stepeni.I počnite sa ra vlačenjem.
Stavite na sto jedan platneni stolnjak i protresite po njemu brašnom. atim svaki krug ra vlačite prstima u krug dok ne dobijete veeeeliki krug po cjelom stolu, ako želite krajeve odsecite a može i sa njima,meni je bolje kad mi je pita deblja.Stavite nadjev na koru.Podignite stolnjak i arolajte koru prema dole do kraja. Ređajte u tepsiju koje ste nama ali margarinom.Stavite po celoj piti komadiće maslaca i pred pečenje proprskajte hladnom vodom.Pecite prvo na 220 stepeni 15 minuta i atim još 15 ili više minuta avisi od vaše pečnice na 200 stepeni.( pratite pitu celo vreme da se vam ne prepeće, podignite odo do i vidite ako je odo do pečena onda je gotova).
Source: http://www.coolinarika.com/recept/pita-sa-kiselim-kupusom-re ancem-ribancem/
Pita sa kiselim kupusom( re ancem/ribancem)
0 comments:
Post a Comment