Torta sa višnjama i belom čokoladom
Tako osvežavajuća i kremasta da kore nećete ni primetiti. Kombinacija bele čokolade i višanja je sjajna.
Kora:
* 6 jaja
* 8 kašika šećera
* 3 kašike kakaoa
* 8 kašika brašna
* 1/2 praška a pecivo
* 4 kašike šećera
* 300 ml vode
Beli Fil:
* 250 ml šlag
* 250 g bele čokolade
Fil sa višnjama:
* 200 g šlaga
200gr višanja
* 8 g želatina
Način pripreme:
Pomešajte dobro jaja, dodajte šećer postepeno i nastaviti sve dok se ne formira pena koja ne teče. atim dodajte žumanca, a atim austavite mikser i dodati brašno, kakao i prašak a pecivo, sjedinite varjačom. sipajte u pleh prečnika 22cm Napravite sirup 4 kašike šećera 300 ml vode, što duže na vri dok se sav i šećer otopi i ušpinuje u sirup, a atim ostavite da se ohladi.
Pola slatke pavlake agrevajte pa dodajte u toplo belu čokoladu,prekuvajte pa ostavite da se hladi,kad se ohladi dodajte drugu polovinu i miksirane slatke pavlake.
Pola slatke pavlake agrevajte pa mu dodajte i miksirane višnje,sok ocedite posebno. agrevajte dok ne proključa pa sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Ra mutite želatin u vodi pa agrejte malo da se skro otopi i dodajte filu od visanja. Umešajte drugu polovinu slatke pavlake,i miksiranu u fil.
Koru presecite na dva dela pa nanesite ceo fil od višanja i preko njega pola fila od bele čokolade,stavite drugu koru pa na nju nanesite drugi deo belog fila. Dekorišite po želji.
Torta sa višnjama i belom čokoladom
0 comments:
Post a Comment