Br e šnicle u sosu
Ovo jelo je gotovo a pola sata. Nećete uložiti ni puno truda a ni puno sastojaka a dobićete meke šnicle u finom sosu. U neku lepu dekoraciju ovo jelo može da bude odlično čak i a i nendne goste.
Sastocji:
- broj šnicli po i boru,ja sam imala 6
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 100gr feta sira
- 100gr pavlake
- so i biber,vegeta
- 2 kašike brašna
Priprema:
Šnicle malo aseći,po dužini i širini pa ih dobro i lupati i posoliti. Ostaviti ih da odstoje 5 minuta dok se 0,5dl vode i 0,5dl ulja ra greje. Ubaciti šnicle,dok voda vri okrenuti ih,pa kad i vri apeći ih sa obe strane malo više. Da budu tamnije. Kad se apeku naliti ostalih 1,5dl vode i o,5dl ulja pa ostaviti da opet provri,da ono što se jače apeklo spadne u vodu. Kad voda potamni,dodati ostatak ulja i malo vegete. I vaditi šnicle. Ra mutiti brašno sa malo vode pa dodati vodi i ulju od pečenja,mešati žicom da se ne grudva. Ra mutiti feta sir sa pavlakom pa dodati smesi i opet dobro mešati. Vas sos je gotov. Vratiti šnicle,ugasiti skro ringlu i ostaviti na njoj nek odstoji koliko je još topla dok vi spremite tanjire. Poslužiti.
Ovo jelo bi trebalo spreamti u teflonskom dubljem tiganju bog toga što se šnicle jače apeku. U tiganju od rosfraja će se one alepiti a dno a u teflonskom neće.
Br e šnicle u sosu
0 comments:
Post a Comment