Ćuspaj od šargarepe i graška sa kobasicom
Predlog a ručak. Ovo jelo može da bude i br i ručak ako koristiti grašak i kon erve,poluobaren.
Sastojci:
- 400gr graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 veće šargrepe
- vegeta i so
- voda i ulje
- 1 kašika brašna
Priprema:
Luk sitno naseckati pa naliti 1dl ulja i 1dl vode,dodati vegetu pa dinstati. kad luk omekani dodati grašak pa nastaviti dinstanje. Šargarepu iseckati,dodati luku i grašku,dodati 1dl vode pa kuvati. Sve ajedno kuvati u malo vode,da ogre ne i povremeno dolivati ako treba. Kad je sve omekanilo i skuvalo se i mešti kašiku brašna sa malo vode i dodati,smanjiti vatru da krčkati još 10ak minuta,da se brašno fino ukuva. Domaću kobasicu prvo malo okuvati u vodi i ulju pa apeći. Poslužiti sa ćuspaj om.
Ćuspaj od šargarepe i graška sa kobasicom
0 comments:
Post a Comment