Čokoladna mousse torta sa želeom od malina
- Prosijati brašno i prašak a pecivo, dodati sve ostale sastojke a biskvit osim malina, dobro i miješati mikserom pa miksati još 2 min na najvećoj br ini.
- Smjesu i liti u kalup promjera 26 cm na dnu obložen samo po dnu papirom a pečenje.
- Poravnajte i po njoj ravnomjerno pospite amr nute, malo ra mrvljene maline.
- Pecite oko 20-25 min na 170°C (prethodno ugrijano) te ohladite. Odvojite nožićem od kalupa.
- Maline usitnite u blenderu i protisnite kro fino cjedilo da odstranite koštice.
- Namočite želatinu da omekša.
- U lončiću agrijte pasirane maline sa šećerom, a kad provri maknite s vatre i u tome otopite ocijeđenu želatinu.
- Malo ohladite a atim i lijte u okruglu metalnu posudu obloženu pro irnom folijom te stavite u amr ivač da se aledi.
- Žele treba ispasti kao lagana kupola pa obratite pažnju pri odabiru djele. Promjer moje djele je bio 16 cm.
- agrijte mlijeko sa cca 95 ml vrhnja.
- Žumanca pjenasto stucite sa šećerom, ulijte provrelo mlijeko s vrhnjem pa dobro i miješajte pjenjačom (mlijeko treba dodavati pomalo kako se žumanjca ne bi skuhala!).
- Smjesu potom stavite u lonac na pari te miješajući agrijavajte dok se ne počne gušnjavati (cca 15 min).
- Maknuti s vatre i odmah dodati fino sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne otopi i poveže s kremom.
- Na kraju u još lagano vruću smjesu umiješati čvrsti šlag (tučen od preostalog vrhnja a šlag, cca 400ml).
- Biskvit staviti na pladanj, na njega preokrenite žele pomoću folije, maknite foliju te oko biskvita atvorite podesivi obruč a torte. Prema ati čokoladnim mousseom i poravnati.
Staviti na minimalno 4 sata (najbolje preko noći) u hladnjak, a atim odvojiti obruč te tortu ukrasiti po želji.
Čokoladna mousse torta sa želeom od malina
0 comments:
Post a Comment