Friday, March 29, 2013

Marelice s macaroon nadjevom


Marelice s macaroon nadjevom


agrijte pećnicu na 160 °C.


Marelice prepolovite i otkoštite. Najbolje bi bilo koristiti svježe marelice, no ako nisu u se oni, poslužit će i kon ervirane marelice. Posložite polovice marelica na protvan, tako da je unutarnja strana okrenuta prema gore.


U loncu na laganoj vatri agrijte vrhnje sa šećerom. Povremeno miješajte i pustite da se šećer rastopi i vrhnje prokuha.


Kad prokuha, maknite s vatre i umiješajte u to kokos i vaniliju.


Raspodjelite smjesu ravnomjerno po marelicama (otrpilike jedna žlica smjese na jednu polovicu marelice).


Pecite dok marelice ne omekšaju, a nadjev postane hrskav i lijepe latno-smeđe boje, otprilike 40 minuta. Ukoliko vam nadjev prebr o dobiva smećkastu boju, prekrijte protvan s aluminijskom folijom i pecite dok vam marelice ne omekšaju.


Kuhari.com




Marelice s macaroon nadjevom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice