Marelice s macaroon nadjevom
agrijte pećnicu na 160 °C.
Marelice prepolovite i otkoštite. Najbolje bi bilo koristiti svježe marelice, no ako nisu u se oni, poslužit će i kon ervirane marelice. Posložite polovice marelica na protvan, tako da je unutarnja strana okrenuta prema gore.
U loncu na laganoj vatri agrijte vrhnje sa šećerom. Povremeno miješajte i pustite da se šećer rastopi i vrhnje prokuha.
Kad prokuha, maknite s vatre i umiješajte u to kokos i vaniliju.
Raspodjelite smjesu ravnomjerno po marelicama (otrpilike jedna žlica smjese na jednu polovicu marelice).
Pecite dok marelice ne omekšaju, a nadjev postane hrskav i lijepe latno-smeđe boje, otprilike 40 minuta. Ukoliko vam nadjev prebr o dobiva smećkastu boju, prekrijte protvan s aluminijskom folijom i pecite dok vam marelice ne omekšaju.
Marelice s macaroon nadjevom
0 comments:
Post a Comment