La anje
Ovo sigurno niste dugo pravili a i a one koji nisu probali. Testo možete sami da napravite,meni je tako ukusnije a možete i da kupite već gotovo pa u avisnosti od vrste pripreme na pakovanju tako ga pripremite,neko testo treba prvo da se obari a neko ne.
Sastojci a kore:
- 2 jaja
- 1dl vode
- brašno da se umesi tvrdo testo
- kašikica soli
Fil:
- 1 glavica luka
- vegeta
- ulje i voda
- 300gr mlevenog mesa
- paradaj pelat ili sok
- origano
Još:
- Bešamel sos i mocarela sir ili kačkavalj.
Priprema:
Sastojke a koru sve pomešati sa malo brašna,dobro i mutiti pa dodavati brašno da se umesi tvrdo testo,kao a re ance.
Ostaviti da odstoji 10 minuta pokriveno krpom pa ga ra vući oklagijom i iceći ka 5 kvadrata.
Svaki kvadrat propustiti krož mašinu a re ance na debljinu 2 koja piše na mašini a to je 1mm.
Ostaviti ih se prosuše. Treba da su veličine vatrostalne tepsije. To sve avisi koje vam je veličine.
Stavite luk da se dinsta sa vegetom,uljem i vodom i kad se i dinsta dodajte meso pa dinstajte još 10-15minuta i na kraju dodajte paradaj i origano,ostavite još malo da prokrčka i ispari višak vode pa sklonite sa vatre.
Napravite bešamel sos,neka bude redji jer će u toku pečenja voda ispari.
U vatrostalnu činiju redjate prvo koru pa fil od mesa,kora opet pa bešamel sos i narendajte preko sir,tavite treću koru i drugu polovinu fila,četvrtu koru pa besamel sos,peru koru i tanak sloj preostalog bešamela i odgore narendajte sir.
Pecite na 200 stepeni 45 minuta.
La anje
0 comments:
Post a Comment