Pinca donuts – 3 u 1
Uskrs i slatka peciva tema je kojom se bavim do Uskrsa. Davno sam dobila kalup a donuts od moje drage Tine i Slovenije ali ga još uvijek nisam isprobala. Pogled na krimi seriju potaknuo me na ra mišljanje o mogućnosti pripreme donutsa – američke krafne ili „policijske krafne“ u dodatak Dr. Oetker Mješavine dodataka i aroma a i radu Pince/Sirnice. nala sam da neće biti problema jer se od tijesta a pincu mogu raditi i pržena slatka peciva.
Vrijeme je a isprobavanje.
Sastojci:
600 g brašna
1 omot Dr. Oetker Mješavine dodataka a Pincu/Sirnicu
20 g svježeg kvasca
150 g šećera
Naribana korica pola limuna
50 g omekšanog maslaca
2 jaja
1 žutanjak
2 žlice kiselog vrhnja
120 ml mlakog mlijeka
1 žlica ruma
50 g čokolade a kuhanje
25 g margarina
1 žličica ulja
Šarene mrvice
Šećer u prahu
Priprema:
U dublju djelu staviti prosijano brašno, dodati Dr. Oetker Mješavinu dodataka a Pincu, šećer i limunovu koricu. U posebnom lončiću ra mrviti kvasac, dodati žličicu šećera i brašna (odu eti od navedenih sastojaka) pa preliti sa 120 ml mlakog mlijeka te pustiti da naraste.
Maslac otopiti, umiješati u dio brašna, umiješati jaja i žutanjak. Kad je kvasac narastao umiješati ga u dio brašna be jaja i maslaca pa postepeno sve ajedno sjediniti u dodavanje vrhnja i ruma.
Tijesto oblikovati u kuglu, pokriti i ostaviti oko sat vremena da naraste. Kad je tijesto udvostručilo volumen premijesiti ga i ra valjati na debljinu od 5mm. Re ati kalupom a donuts ili krugove promjera 8 cm, pa unutar svakog manji krug promjera 2 cm. Složiti prstene i male kružiće na kuhinjsku krpu, pokriti te ostaviti još dvadeset minuta da odmore.
Pržiti ih u dubokom ulju i to na nešto malo manje od srednje vatre po 2 minute svaku stranu. Čim jedna strana dobije latnu boju okrenuti da se prži druga strana. Gotove prvo staviti na ubrus kako bi upio moguće ostatke ulja atim ih posuti šećerom ili umočiti gornjim dijelom u otopljenu čokoladu s margarinom i žličicom ulja. Ispržiti i male kružiće koji će biti simpatični poput bombončića.
Iako u Dr. Oetkerovoj mješavini dodataka ima i ruma, dodala sam ga kako bi tijesto prženjem upilo što manje masnoće. Umjesto ruma možete dodati rakije.
I na kraju moram napomenuti da sam već idući dan morala repri irati pripremu donutsa jer su ovakvom 3 u 1 pripremom bili adovoljeni svi ukusi: sa šećerom, be šećera te posebno a mog ljubitelja čokolade. Da… čokoladni su aista mrak J
Pogledajte više o ovom i drugim tradicionalnim dodacima a kolače ovdje.
Pinca donuts – 3 u 1
0 comments:
Post a Comment