Tuesday, August 27, 2013

Tatarski biftek s kaduljom


Tatarski biftek s kaduljom



  • Komade juneće pisanice (bifteka) očistite od svih žilica.

  • Nožem i vilicom sitno nakošite meso dok ne dobijete smjesu poput paštete.

  • Meso se ujedno može i samljeti ili nastrugati, no ja sam koristio ovu tehniku.

  • U posudi pomiješajte žutanjke, senf, limunov sok i sol.

  • Dolijevajte malo po malo ulja u konstantno miješanje dok ne dobijete umak gustoće poput majone e.

  • Ubacite na sitno nare ane inćune, sitno kosani češnjak, suhu usitnjenu kadulju, sjeckane kapare i kisele krastavce, mljevenu slatku crvenu papriku i sitno nare ani luk.

  • Nakon što ste dobro prmiješali dodajte nasjeckani feferon, ketchup, worchestershire umak i tabasco umak.

  • Dobro promiješajte, ubacite pola količine mesa te koristeći žlicu i vilicu (vilicom utiskujte meso i umak na žlicu) povežite umak i meso.

  • Kada se sastojci dobro prožmu, dodajte drugu polovicu mesa i ponovite postupak.

  • Tatarski biftek servirajte u prepečenac (tostirani kruh) sa maslacem i malo luka.


Dobar tek icon smile


* u vrijeme pripreme je uračunata priprema namirnica i miješanje sastojaka


Kuhari.com




Tatarski biftek s kaduljom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice