Sunday, August 18, 2013

AgDaLi JaBuKoVaČa


…ja ne bih da hvalim, na vama je da probate i ocijenite, ali najte da je samotako ukusno…topi se u ustima…uslast!!!…


agdali jabukovaca 7b01ad39fbfefe7640a87890ca06b883 header




Sastojci




  •  500 gr jufke a baklavu

  •  1 kg jabuka

  •   korica 1 limuna

  •   cimet

  •  540 gr cvrstog jogurta

  •  200 ml ulja

  •  250 gr gri a

  •  250 gr secera

  •  2 kesice vanilin secera

  •  1 kesica praska a pecivo

  •  AGDA

  •  500 gr secera

  •   voda

  •   ploske limuna



Priprema





  1. Od jogurta,ulja,gri a,secera,vanilin secera i praska a pecivo napravite tekucu smjesu.

  2. Jabuke i rendajte,u njih stavite koricu od 1 limuna,i cimet po elji.

  3. Tri jufke stavite na radnu povrsinu,prema ite tekucom smjesom i na pocetku jufke stavite rendane jabuke. arolajte i stavite u tepsiju.


  4. Postupak ponavljajte sve dok ne potrosite jufke.                                                        

    (4 rolne x 3 jufke = 12 jufki u pakovanju)




  5. Ostavite malo tekuce smjese i prema ite vec arolane jufke.

  6. Pecite na 180°C oko 40 minuta, avisno od jacine pecnice.

  7. Ohladite ih,te hladne nare ite na kocke ili komade eljene velicine.

  8. Hladne kocke prelijte vrelom agdom koju ste pripremili na slijedeci nacin: U serpu stavite secer i naspite vode 1,5cm i nad secera i prokuhajte.Kada jednom avri pustite da kuha jos 5-10 minuta.Skinite s vatre i prelijte kocke.

  9. Ohladite u fri ideru, i u ivajte…


 


Source: http://www.coolinarika.com/recept/agdali-jabukovaca/






AgDaLi JaBuKoVaČa

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice