Wednesday, August 28, 2013

"Prebranac"


Ne volim apr en pasulj,ne godi mi.Jedem ga samo na ovaj nacin ,i uvek u proju.


b3081f51c979515e6622578398b771eb header




Sastojci




  •  500 g pasulja/tetovca

  •  3 glavice crnog luka

  •  2 sargarepe

  •  3-4 cena belog luka

  •  0,5 dl ulja

  •  2 dl kuvanog paradaj a

  •  1 kasicica acinske paprike

  •   so,biber,vegeta/po ukusu



Priprema





  1. Pasulj preliti vodom,staviti da provri,procediti vodu,pasulj dobro isprati.

    Sipati opet hladnu vodu,posoliti i staviti da se pasulj kuva.


    Pasulj kuvati na laganoj vatri,oko 1,5h.


     


     




  2. Dok se pasulj kuva,pripremiti povrce.

    Crni luk,sargarepu i beli luk iseci sitno,posoliti i dinstati na ulju,da povrce omeksa.


    .


     




  3. U vatrostalnu posudu sipati polovinu skuvanog pasulja,posuti so,biber,vegetu,preko staviti dinstano povrce,pa preostali pasulj.

    Posuti vegetu i biber,preliti kuvanim paradaj om i staviti u rernu, agrejanu na 200 C.


    Peci oko 25 min.


     


     


    Source:: http://www.coolinarika.com/recept/914729/









"Prebranac"

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice