Friday, August 30, 2013

Minestrone sa grahoricama i žitaricama


Minestrone sa grahoricama i žitaricama



  • Sjeckani luk, komade stabljičastog celera, komade nare ane mrkve i sjeckani češnjak usitnite u blenderu (električnoj sjeckalici).

  • Tako usitnjene sastojke prebacite u lonac u kojem ste ugrijali maslinovo ulje.

  • Nakon par minuta kada smjesa omekša, dodajte žitarice i grahorice (mješavina više vrsta graha, crvene i žute leće, slanutka, pšenice, ječma i raži) koje ste dan ranije stavili u posudu s vodom da se namoči.

  • Promiješajte i nakon par minuta sve alijte povrtnim temeljcem (poželjno je da je domaći).

  • Nakon što ste promiješali, dodajte pelate rajčica nare ane na kockice, posolite i popaprite.

  • Ubacite mirodije (najbolje svježe) lovor, timijan, ružmarin i kadulju.

  • Kocke parme ana (2,5cm) ajedno sa korom (ako je ima) dodajte u lonac i pustite da se sve kuha pola sata.

  • Ubacite krumpir nare an na kockice i kuhajte adnjih pola sata.

  • Jelo servirajte i dekorirajte po želji.


Dobare tek icon smile


Savjet: mirodije povežite tankom špagom (jedan kraj špage a mirodije,a drugi a dršku posude a kuhanje) kako bi ih kasnije lakše i vadili


* u vrijeme je uračunata priprema namirnica i kuhanje (nije uračunato namakanje žitarica i kuhanje temeljca)


Kuhari.com




Minestrone sa grahoricama i žitaricama

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice