Wednesday, August 14, 2013

Bavarska krema od vanilije


Bavarska krema od vanilije



  • U lončiću akipite mlijeko, šećer i vanili šećer.

  • Mlijeko rashladite te ga i lijte u posudu s jajima. Ne aboravite pritom br o miješati kako jaja ne bi koagulirala.

  • Tako pripremljenu smjesu stavite kuhati na paru te dodajte nabubrenu želatinu (želatinu u prahu nabubrenu u vodi). Konstantno miješajte.

  • Netom prije nego smjesa počne bujati, stavite ju hladiti.

  • Kada ste dobili mlaku smjesu, u nju umiješajte šlag. Napomena – lagano miješajte kako šlag ne bi “pao”.

  • Gotovu kremu napunite u kalupe/posude/čaše po želji i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne prije serviranja


Dobar tek icon smile


Kuhari.com




Bavarska krema od vanilije

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice