Monday, August 19, 2013

Motar pogača


Motar pogača


TIJESTO



  • I radite tijesto tako što ćete prvo u vodu staviti svježi kvasac i pustiti da nabubri.

  • Ostale suhe sastojke pomiješajte i prelite sa željenom količinom maslinovog ulja.

  • Kad je kvasac nabubrio ajedno s vodom ga pomiješate s ostalim sastojcima i umijesite glatko tijesto.

  • Tijesto ostavite da se diže oko 45-60 minuta.


*brašno koje sam koristio je pola oštro, pola glatko


POGAČA



  • Tijesto ra dijelite na dva jednaka djela.

  • Prvi dio ra valjajte na debljinu 1-1,5cm i rasporedite (utisnite) u kalup a pečenje te po njemu rasporedite nadjev.

  • Najprije rasporedite blanširanu blitvu i motar koje ste prethodno 15-ak minuta dinstali sa sjeckanim lukom na maslinovom ulju te posolili po želji.

  • Nastavite s nadjevanjem filetima tune, komadićima sušene rajčice i komadićima feta sira (možete dodati i luk nare an na kolutiće).

  • alijte maslinovim uljem i popaprite.

  • Ra valjajte drugi dio tijesta, oblikujte nožem da bude u dimen ijama kalupa i stavite povrh nadjeva.

  • Premažite ra mućenim jajem i pecite u pećnici 15-20 minuta (ovisno o pećnici) na 220 stupnjeva.


Dobar tek icon smile


* u vrijeme pripreme uračunata je i rada tijesta, priprema namirnica i termička obrada


Kuhari.com




Motar pogača

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice