Friday, August 23, 2013

Crne čokoladne košarice punjene bijelom čokoladom


Crne čokoladne košarice punjene bijelom čokoladom


KREMA



  • Prethodno agrijano slatko vrhnje (kipuće) prelijte preko komada bijele čokolade i promiješajte.

  • Kada dobijete kremastu smjesu, umiješajte instant cappuccino od vanilije kako bi aromatirirali kremu i odložite sa strane da se prohladi.

  • Dodajte tučeno slatko vrhnje i promiješajte.


KOŠARICE



  • Tamnu čokoladu sa malo ulja otopite na pari i pomoću kista tanko nanesite na cijelu unutarnju površinu papirnatih kalupa (košarica).

  • Stavite u hladnjak i kada se čokolada “stisne”, nanesite novi sloj čokolade pomoću kista.

  • Postupak ponovite ukupno 4 puta dok ne dobijete dovoljno debeli sloj čokolade u kalupu (cca 1mm).

  • Nakon što se posljednji puta čokolada dovoljno stvrdnula u frižideru, prstima odvojite čokoladu od papirnatog kalupa pritom pa eći da čokolada ne pukne.


PUNJENJE KOŠARICA



  • Čokoladne košarice punite kremom i stavite u hladnjak da se dobro ohlade.

  • Servirajte u kavu i dekorirajte sa naribanom čokoladom ili instant cappuccinom.


Dobar tek icon smile


Kuhari.com




Crne čokoladne košarice punjene bijelom čokoladom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice