Sunday, August 25, 2013

Aromatična krem-juha od bundeve


… još jedan bundevasti recept i mog pera, a što mogu kad obožavam bundevu! A juha od bundeve spremljena na ovaj način oduševljava i najveće gurmane. Provjereno!


aromaticna krem juha od bundeve




Sastojci




  •  500 gr očišćenog mesa hokkaido bundeve

  •  1 velika mrkva

  •  1 velika glavica luka

  •  1 režanj češnjaka

  •  1 list lovora

  •  1 velika žlica curry paste (ili dodajte samo curry prah ako ne želite ljutu juhu)

  •   sok od jedne naranče

  •  3 velike žlice maslinovog ulja

  •   sol, papar

  •   vrhnje a kuhanje a dekoraciju



Priprema





  1. Očistite bundevu i narežite na kockice. Očistite mrkvu te je narežite na kolutiće.

  2. Stavite ih ajedno u lonac, dodajte jedan list lovora, prelijte vodom onako da pokrije povrće i stavite na vatru. Kad avrije, dodajte jednu povrtnu kocku. Ako imate povrtnog temeljca, onda pomiješajte pola temeljca i pola vode i tako kuhajte. Kuhajte jedno 30 min na srednje jakoj vatri.

  3. Dok se kuhaju bundeve i mrkva, pripremite luk i češnjak. Isjeckajte ih na sitno i popržite na 3 žlice maslinova ulja. Kad je luk postao staklast, dodajte mu jednu veliku žlicu curry paste i sok od jedne naranče. Pustite da se lagano pirja još jedno 10 min.

  4. Kad je bundeva kuhana, i vadite lovorov list, ocijedite malo vode u šalicu (trebat će vam a luk), a ostatak dobro usitnite u pire štapnim mikserom. U drugoj posudi luku dodajte vode od kuhanja bundeve i također dobro usitnite štapnim mikserom.

  5. Sjedinite pire od bundeve s pireom od luka i dobro promiješajte. Ako je juha gusta, dodajte joj vode do željene gustoće.

  6. Juhu služite u dubokim djelicama pokapanu maslinovim uljem, vrhnjem a kuhanje (u maloj količini) te svježe mljevenim crnim paprom.


Source: http://www.coolinarika.com/recept/aromaticna-krem-juha-od-bundeve/






Aromatična krem-juha od bundeve

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice