Thursday, August 29, 2013

“Ratatouille”


“Ratatouille”


Patlidžane oguliti, nare ati na ploške debljine 0,5-1cm, posoliti, pustiti da odstoje i ocijediti. Tikvice ja ne gulim, no možete, također nare ati na ploške i ponovite postupak kao s patlidžanom. Rajčicu nare ati na ploške i i vaditi sjemenke. Papriku također.


Namirnice prepeći na grill tavi ili u rerni na back papiru (kućni toster-grill je idealno rješenje).


a salsu na maslinovo ulje aromati irano češnjakom, ružmarinom, kaparima i inćunima dodati pasiranu rajčicu, nasjeckanu rajčicu, tabasco, soli, i prstohvat šećera, te na kraju, nakon 10-ak minuta laganog krčkanja, odnosno dok se umak ne gusne dodati češnjak, peršin i svježe mljeveni papar. 


Pečeno povrće slagati željenim redoslijedom, moj je: patlidžan, paprika, tikvica, rajčica, dok ne dobijete porcijaške kupove (cca.3 ponavljanja). Kupove preliti s žlicom- dvije salse te posuti sirom, odnosno staviti krišku mo arelle (ili naribane) te apeći u rerni.


Kada je gotovo posuti svježim peršinom i poslužiti.


Dobar tek!


Kuhari.com




“Ratatouille”

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice