Tuesday, January 28, 2014

Zapečeni grah


apečeni grah



  • Na vrelo ulje dodajte sitno sjeckanu slaninu i čim pusti miris ubacite i sitno sjeckani luk. 

  • Nakon što se luk lijepo ažuti dodajte mu sitno sjeckani celer, elenu i crvenu papriku te mrkvu. Pirjajte narednih desetak minuta dok vam povrće ne omekša.

  • Vrijeme je da dodate malo glatkog brašna. Dobro promiješajte da se aprži i potom ačinite s crvenom mljevenom paprikom. 

  • Dodajte crveni i bijeli grah (ja sam koristio i kon erve) te sve ačinite češnjakom (ja sam koristio onaj u granulama) i paprom. Promiješajte.

  • Sve ajedno podlijte vodom – da dođe do vrha graha. Pustite da se krčka sljedećih 10-ak minuta u povremeno miješanje.

  • Ubacite sitno sjeckanu rajčicu, peršin i dva ili tri listića ljute crvene paprike. Promiješajte i prebacite sve u vatrostalnu posudu koja tada ide na 10-ak minuta u pećnicu na 200 stupnjeva.


Dobar tek


 


Kuhari.com




apečeni grah

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice