Monday, January 20, 2014

Ombre limun tortica


Ombre limun tortica


Biskvit:


Sve strpate u jednu posudu i i miksate.

Podijelite u 4 posudice… u jednu ne stavljajte prehrambenu boju, u drugu kap, sljedeću malo više i u adnju najviše… Ako koristite boje u gelu ova kap je apravo na vrh čačkalice trunkica boje… Lagano dodajte dok ne dobijete boju koja vam se sviđa.

 

KRema:


Odlijte malu količinu mlijeka s kojom pomiješate puding i šećer. Ostatak mlijeka ajedno sa slatkim vrhnjem akuhajte pa umiješajte puding. kuhajte 1-2 minute… dok vam se ne gusne.

premjestite u drugu posudu i na površinu kreme alijepite pro irnu foliju.

Ostavite da se ohladi.

 

Hladnu promiksajte u u nju umiksajte još šlaga ( od 2 dl slatkog vrhnja ili 2 paketića šlaga napravite šlag pa taj i rađeni šlag umiksajte u kremu).

Ovdje pripa ite jer vam možda ne će biti potrebna cijela količina šlaga. dodajte postupno da vam krema ne bi bila prerjetka.


 

Sirup:


U sok dva limuna dodate vodu i šećer i stavite na štednjak.

Nakon što se šećer otopi i sirup akipi treba ga pustiti da kipi još neke 2 minute.


(ohlađenim sirupom prema ujete biskvite koje prethodno i bodete vilidom…i pošteno ih natopite)


Ukras:


Ova torta ukrašena je sa malo šlaga obojanog na isti način kao i biskviti sa mrvom gel žute boje… 

a ovu tortu i ružice meni je bilo dovoljno i rađenog šlaga oid 2 dl slatkog vrhnja …

 

napominjem na koristim biljno vrhnje pa ga ne sladim dodatno, no ukoliko koristite pravo slatko vrhnje prilagodite si količinu šećera vlastitom ukusu.

 kaj se ukrašavanje tiče… vodila sam se ovim videom:


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vQ7cyNK 24A


Kuhari.com




Ombre limun tortica

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice