Friday, January 3, 2014

Souffle od tune


Souffle od tune



  • U tavi otopiti maslac, dodati mu brašno i miješati žicom. Kad se maslac i brašno sjedine postepeno dodavati mlijeko dok ne umak be grudica. Posoliti, popapriti i naibati malo muškatnog oraščića. Dobiven umak ostaviti da se ohladi.

  • Ohlađenom dodati tunu (ako je i kon erve, ocijediti ju; ako je sirova, lagano termički obraditi i usitniti).

  • Jajetu odvojiti bjelanjke od žumanjka. Žumanjak dodati smjesi umaka i tune, a bjelanjak istući u snijeg – mekani tako da se na pote žicom vraća u posudu.

  • Kalupe a nabujak nama ati maslacem i pobrašniti.

  • Smjesu rasporediti u 4 kalupa (uliti najviše do 2/3 kalupa) i staviti peći u agrijanu pećnicu na 180°C oko 40 minuta (dok se ne digne i dobije latnu boju).


Kuhari.com




Souffle od tune

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice