Monday, January 20, 2014

Pijana purica


Pijana purica


Pureća prsa narežite na manje komade (medaljone), lagano ih nasolite, popaprite i posipajte vegetom pa ostavite da se mariniraju cca 1 sat.

Na malo agrijanog ulja popržite ih sa obje strane dok ne dobiju lijepu latnu boju.

I vadite ih van i u istu tavu stavite luk i češnjak da se lagano poprže. Kad se luk acakli podlijte vinom. 

Nakon cca 2 minute kad alkohol malo ispari vratite pureće medaljone u vino i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri cca 30 minuta . Po potrebi podlijte sa još vina ili vode. 

Kad se vino reduciralo i ostala je mala količina podlijte sa vrhnjem a kuhanje, ačinite sa malo vegete i papra te pustite da prokuha i ukoliko vam je prerijetko da se malo gusne.

 


Kuhari.com




Pijana purica

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice