Friday, January 24, 2014

Goolash a la chefek


Goolash a la chefek


1. Junetinu narežite na kockice i ubacite u djelu. Pola glavice očišćenog luka također nasjeckajte na kockice i ubacite u djelu ajedno sa mesom. ačinite sa bijelim paprom, sitno sjeckanim bosiljkom, peršinom i češnjakom te posipajte muškatnim oraščićem. Dodajte bučino i suncokretovo ulje i pola žlice slatke crvene paprike. Sve pomiješajte i djelu prekrijte recimo najlonom te pustite neka se sve slegne oko 15 minuta.


*Junetina je krasno meso sama po sebi no još je ukusnija ako se dobro potrudite i očistite svo meso od žilica.


2. U veliki lonac dodajte svinjsku mast te stavite grijati na srednje jaku vatru. Ubacite luk, odmah posolite i popaprite (crnim paprom) luk i pržite sve oko 15 minuta. Podlijte sa 1 dcl crnog vina i na smanjenoj vatri nastavite pirjati još 15-ak minuta.*Ako nemate svinjsku mast, može proći i pileća.


*Luka u loncu imamo puno – oko 1,5 kg stoga tih 15 minuta a prženje se možda čini puno ali uopće nije pošto je potrebno pržiti veliku količinu luka.


*Količina luka uvjetuje gustoću juhe pa ako želite gušću, stavite ga koliko i mesa, ako želite rjeđu, smanjite luk.


*Ako se negdje nađu dvije glavice crvenog luka, okus jela će biti još bolji pa slobodno pomiješajte i crveni luk sa običnim žutim.


3. Dodajte junetinu i sa njom ružmarin. Pirjajte oko deset minuta. Dodajte 1 dcl crvenog vina, 1 dcl vode i dvije jušne žlice crvene paprike. Pomiješajte sve i pustite neka se pirja barem 30 minuta.


*Pripa ite: Junetina pusti svoj sok stoga, ako imate previše tekućine, dodajte samo vino jer ne želimo još napraviti juhu. Tekućine treba biti u dostatnoj količini a pirjanje.


4. Dodajte passate, chili, suhe šljive i ocat te nastavite pirjati još pola sata. Nakon pola sata slobodno počnite podljevati sa vodom te pirjajte oko sat do sat i pol vremena. U posljednjih pola sata pripreme ubacite gljive. Jelo je spremno a posluživanje.


*Ako želite ‘jači’ kako još naši kažu ‘vajn’ gulaš,umjesto vodom, podljevajte vinom.


*Gljivama je pola sata dovoljno stoga ih ne ubacujte prerano kako se ne bi prekuhale.


Posluživanje


Ovaj gulaš ide odlično sa lovačkim knedlama od kruha a koje ću ubr o dati recept koji se u mojoj obitelji spravlja još od vremena moje šukunbake. Kuhano vino je imi jednostavno obave no piće u ovo jelo.


 


Dobar tek by chefek icon wink


Kuhari.com




Goolash a la chefek

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice