Friday, January 3, 2014

Makaroni


Makaroni



  • Nekoliko dana ranije prije nego odlučite raditi makarone, odvojite bjelanca od žumanaca, te bjelance pokrijte folijom na kojoj i bušite 5-6 rupica (tako dok stoje i gube malo vlage, što je vrlo bitno), te ih stavite u hladnjak najmanje 24 sata, najviše 5 dana. Žumanca iskoristite a nešto drugo.

  • Nekoliko sati prije nego što odlučite pripremiti makarone, i badite ih i hladnjaka i ostavite na sobnoj temp.

  • Miješajte šećer u prahu i brašno od badema mikserom 2 min, austavite, pokupite sve s rubova i ponovo miksajte 1 min

  • Dobivenu mješavinu prosijte (to je bitno jer ćete tako dobiti finu glatku smjesu). Stavite je sastrane.

  • U djelu od nehrđajućeg čelika stavite bjelanca (bitno je da je djela hladna jer će snijeg biti pjenastiji i čvršći) i tucite mikserom srednjom br inom

  • Kad se počne stvarati snijeg, polako dodajte šećer, žlicu po žlicu, dok ne dobijete kremastu masu

  • Dodajte boju

  • Nakon što ste umiješali boju i dobili jednoličnu nijansu, dodajte polako mješavinu šećera i badema (smjesa mora biti sjajna i kremasta)

  • Na lim stavite dva sloja papira a pečenje, u mite plastičnu vrećicu  a ukrašavanje, napunite je smjesom i istiskujte hrpice promjera 2,5-3 cm (i među ostavite malo mjesta jer se smjesa malo raširi)

  • Kad ste potrošili svu smjesu, ostavite makarone da odstoje na sobnoj temp. najmanje 20 min (može i dva sata)

  • agrijte pećnicu na 140 C, i pecite ih cca 13-18 min (nemojte otvarati vrata pećnice dok se peku, nakratko ih tek otvorite pred sam kraj, i to dvaput, kako bi se riječili viška vlage)

  • Kad su gotovi. trebali bi i gledati suho i biti čvrsti na vrhu kad ih lagan kucnete

  • Ostavite ih na rešetki da se ohlade


Krema od limuna



  • Vino, šećer u prahu, limunov sok i koricu stavite u manju djelu i miješajte dok se šećer ne otopi

  • Vrhnje tucite u srednje velikoj djeli mikserom najvećom br inom dok ne nastanu mekani vrhovi

  • Postupno ulijevajte smjesu s vinom i limunom i tucite da se sastojci povežu


Kremu možete koristiti bilo koju, glavno da ne bude previše tekuća da ne bi curila i makarona

Ja sam jedne punila kremom od limuna, a druge običnom nutellom.


a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.


Uživajte icon smile


Kuhari.com




Makaroni

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice