Friday, January 3, 2014

Mramorni kolač


Mramorni kolač


Biskvit



  • I vadimo maslac i ostavimo da omekša na sobnoj temperaturi

  • Namastimo kalup, pećnicu  agrijemo na 180 C

  • Kad je maslac omekšao, istučemo ga, te postupno dodajemo šećer, sol i ekstrakt vanilije

  • Dodajemo jedno po jedno jaje, snažno miješajući

  • Brašno pomiješamo sa praškom a pecivo, te ga postepeno dodajemo smjesi maslaca i jaja, nai mjence sa mlijekom (malo brašna, 2 žlice mlijeka, brašno, 2 žlice mlijeka)

  • U drugu djelu prebacimo cca pola smjese do 2/3 napravljene smjese

  • U jednu smjesu dodamo kakao

  • U namašćeni kalup stavimo prvo svijetlu smjesu, pa tamnu, te avršimo svijetlom

  • U memo nož te prođemo kro smjesu u obliku valova kako bi i miješali obje smjese

  • Pečemo 1 sat.

  • I vadimo i pećnice, te pustimo da se ohladi 10tak min u kalupu, te ga prebacimo na rešetku


Gla ura



  • U lončić ulijemo vrhnje i kuhamo do vrenja

  • U lončić dodamo nasjeckanu čokoladu i miješamo dok se čokolada ne otopi

  • Dodamo nekoliko kapi ekstrakta vanilije

  • Pustimo da se gla ura malo ohladi te ju prelijemo preko kolača

  • Ostavimo neko vrijeme da se gla ura stvrdne 


Ako niste a čokoladnu gla uru, možete ga posipati i šećerom u prahu.

 

a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.

Uživajte icon smile


Kuhari.com




Mramorni kolač

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice