Saturday, January 25, 2014

Vijenac s makom


Vijenac s makom


Tijesto:



  • Kvasac ra mrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 min 

  • U djelu stavimo brašno, preostali šećer, sol i 8 žlica tople vode

  • U sredini napravimo rupu, te stavimo dignuti kvasac

  • Sve ajedno dobro umijesimo u mekše tijesto

  • Nauljimo ga, kao i cijelu djelu u kojoj ga ostavimo da odstoji cca sat vremena (pokrijemo folijom ili krpom)

  • Dignuto tijesto premijesimo, i valjamo na pravokutnik


Nadjev od maka:



  • U djelu stavimo sve sastojke, i dobro i miješamo, dok ne dobijemo finu kremu a prema ivanje

  • Nadjev premažemo po i valjanom tijestu, te ga arolamo

  • arolano tijesto prerežemo po sredini da dobijemo dvije role (ako je veća rola, prerežemo na četiri dijela), da dobijemo trake i pletemo kao pletenicu

  • Savijemo u oblik vijenca

  • Vijenac premažemo sa mješavinom jaja i malo slatkog vrhnja

  • Pečemo u pećnici na 200 C cca 30 tak min



Preljev:



  • Šećer u prahu pomiješamo sa limunovim sokom i prelijemo preko vijenca


a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.


Uživajte icon smile


Kuhari.com




Vijenac s makom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice