Monday, December 30, 2013

Orahnjača s čokoladom i karamelom


Orahnjača s čokoladom i karamelom


Tijesto:



  • Kvasac ra mutimo s malo brašna i šećera u 1 dl mlakog mlijeka

  • Ostavimo da se digne

  • Brašno prosijemo i dodamo u dignuti kvasac, dolijemo preostalo mlako mlijeko, šećer, prstohvat soli, žumanjke, rastopljeni maslac i limunovu koricu

  • Tijesto amijesimo i tučemo kuhačom sve dok se tijesto ne počne odvajati od kuhače

  • Ostavimo na toplom da se diže cca 30 min


Nadjev:



  • a nadjev šećer karameli iramo tako da pržimo u suhoj posudi dok ne postane tamnožute boje

  • alijemo ga mlijekom, prokuhamo i maknemo sa vatre

  • Dodamo mljevene orahe, kosanu ili nare anu na kockice čokoladu i med

  • Dobro promiješamo da se sve sjedini


 



  • Tijesto lagano premijesimo i ra valjamo u jedan list prema duljini kalupa, te ga premažemo nadjevom

  • Orahnjaču savijemo s obiju strana do sredine i stavimo u namašćen i pobrašnjen lim

  • Ostavimo tako da se diže cca 45 min

  • Prije pečenja orahnjaču premažemo žumanjkom

  • Pečemo na 180 C cca 1 sat


a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.


Uživajte icon smile


Kuhari.com




Orahnjača s čokoladom i karamelom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice