Wednesday, December 18, 2013

Raspukli keksi


Raspukli keksi



  • U posudi mikserom obradite komade maslaca.

  • Redom umiksajte smeđi šećer, jaja i ekstrakt vanilije.

  • Ulijte rastopljenu čokoladu a kuhanje ohlađenu na sobnu temperaturu i sve ajedno i miksajte.

  • U drugoj posudi vilicom pomiješajte glatko brašno, kakao u prahu, sol i prašak a pecivo.

  • Sadžaj posude sa suhim sastojcima nai mjence sa mlijekom umiksavajte u posudu sa i miksanim “mokrim” sastojcima.

  • Kada ste sve ajedno pove ali mikserom,  smjesu rasporedite u nekoliko hrpica na raširenu plastičnu foliju.

  • Formirajte paketiće na način da hrpice umotate u plastičnu foliju i stavite ih u frižider na dva sata.

  • Od smjesa odvojite komadiće veličine oraha i dlanovima formirajte kuglice koje atim uvaljajte u šećer u prahu.

  • Tako pripremljene kuglice rasporedite na lim a pečenje, koji ste prethodno obložili papirom a pečenje, na način da ostavite prostor od otprilike 5 cm i među njih kako se prilikom pečenja ne bi dodirivale.

  • Pecite ih u pećnici 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva i servirajte.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pečenja uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato vrijeme hlađenja.


Kuhari.com




Raspukli keksi

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice