Thursday, December 26, 2013

Mađarica


Mađarica


TIJESTO A KORE



  • U posudi pjenasto i miksajte maslac smekšan na sobnoj temperaturi i šećer.

  • Nastavite umiksavati bjelanjak i kiselo vrhnje dok ne dobijete pjenastu i jednoličnu smjesu.

  • Dodajte mješavinu glatkog brašna i praška a pecivo te sve ajedno ručno (žlicom ili kuhačom) pomiješajte.

  • Smjesu prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i rukama amijesite glatko tijesto.

  • Tijesto amotajte u pro irnu foliju i ohladite u hladnjaku 30 do 45 minuta.

  • Ohlađeno tijesto podijelite u 3 jednaka dijela i preko plastične folije, na lagano pobrašnjenoj silikonskoj podlo i, ra valjajte u tanku kvadratičnu formu dimen ija približno 30 x 40 cm.

  • Tijesto sa silikonskom podlogom (uklonite pro irnu foliju) prebacite na naopako okrenuti lim a pečenje i pecite 3 do 5 minuta u pećnici agrijanoj na 190 stupnjeva sve dok kora mjestimično blago ne porumeni i postane čvrsta na dodir.

  • Kore držite pod teretom (knjige) da ostanu ravne.

  • Međusobno ih odijelite masnim papirom.

  • Kada se ohlade prerežite ih po pola, na dva jednaka dijela.


KREMA



  • U lonac s vrućim mlijekom ubacite kockice tamne čokolade i kuhajte u miješanje dok se čokolada ne rastopi.

  • Kada smjesa akuha, ulijte mješavinu mlijeka, gustina, šećera i rum šećera.

  • Smjesu miješajte na laganoj vatri dok ne dobijete gušću kremu.

  • Maknite s vatre, ubacite kockice maslaca i nastavite miješati dok se ne rastopi.

  • Dodajte rum i čokoladni nama te promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

  • Vruću smjesu raspodijelite u posude u 5 jednakih dijelova.


FINALI IRANJE



  • U kalup a pečenje položite koru i ravnomjerno premažite kremom i jedne posudice.

  • Na ra ma anu kremu položite drugu koru, blago pritisnite kako bi se sljubila s kremom i premažite kremom i druge posudice.

  • Nastavite istim redoslijedom dok ne potrošite sav materijal.

  • Finali irajte adnjom korom i po njoj rasporedite toplu čokoladnu gla uru koju ste prethodno spravili od rastopljene tamne čokolade, maslaca, meda, ulja i vode.

  • Mađaricu ohladite u frižideru od 3 do 8 sati prije nego je narežete na kocke i poslužite.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato hlađenje tijesta i mađarice prije kon umacije.


Kuhari.com




Mađarica

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice