Tuesday, December 24, 2013

Hobotnica "na salatu"


Probala sam ra nora ne salate od hobotnice, svaka je na neki način drugačija…Ovo je moj način, najjednostavniji, od kojega ne odstupam, jer meni najviše odgovara… :)


hoba na salatu




Sastojci




  •  1 – 1,5 kg. hobotnice

  •  1 ljubičasta kapula

  •  1 – 1,5 limun (sok i korica)

  •  1 – 1,5 dl. maslinovog ulja

  •  šaka svježeg, isjeckanog peršina

  •  malo soli i svježe mljevenog papra

  •  po želji malo kapara




Priprema





  1. Ako imate sreće te ste sami ulovili hobotnicu, najbolje ju je odmah očistiti i oprati u moru. Ako ne, učinite to kod kuće i obave no je aledite – na taj će način biti mekana.

  2. amr nutu hobotnicu ubacite u lonac ključale vode. Ako je hobotnica već odmr nuta, onda je spustite u hladnu vodu (koju posolite kada proključa) i atim je kuhajte na najjačoj temperaturi oko 1 sat. Hobotnica je skuhana kad omekša i kada joj se pipci lako odvajaju perunom.

     




  3. I vaditi hobotnicu i vode i malo je prohladiti, a atim je isjeckati na komade veličine  oko 2 cm.

    Pomiješati je sa sjeckanim ljubićastim lukom, aliti maslinovim uljem, dodati struganu koricu i sok limuna, popapriti i posuti svježe sjeckanim peršinom.


    Sve dobro i miješati.




  4. Ukrasiti ploškama limuna, maslinama ili pokojim cijelim krakom hobotnice.




Posluživanje


Može se poslužiti i topla i hladna.


 


Source: http://www.coolinarika.com/recept/840401/




 





Hobotnica "na salatu"

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice