Wednesday, December 4, 2013

Tortice s kremom od jogurta i jagodama


Tortice s kremom od jogurta i jagodama


Podloga



  • Piškote samljeti u multipraktiku da dobijete mrvice.

  • Dodati im omekšali maslac pa sve ajedno pove ati u jednoličnu smjesu (ručno ili pomoću multipraktika).

  • Utapkati u dno 9-10 komada okruglih kalupića promjera 6 cm (položenih na lim na papir a pečenje), koje smo prethodno malo prema ali uljem da se krema ne primi.

  • Staviti u hladnjak na pola sata.


Krema i ukrašavanje



  • Namočiti želatinu u hladnu vodu 10 min, nakon toga ju ocijediti.

  •  Liker od kokosa, sok limuna i šećer staviti u lonac i agrijavati u stalno miješanje.

  • Maknuti s vatre pa u tome rastopiti ocijeđenu želatinu. Ohladiti smjesu par minuta.

  • atim umiješati jogurt te staviti na oko 5 min u hladnjak, a kad se  krema počne stiskati, pažljivo umiješati čvrsto istučeno vrhnje a šlag.

  • Ra ma ati kremu po podlo i, poravnati površinu.

  • Staviti u hladnjak na najmanje 3-5 sata, da se krema stvrdne.

  • Oprane i nare ane jagode poslagati po kremi, preliti lagano rashlađenim preljevom, pripremljenim prema uputi s vrećice.

  •  Vratiti u hladnjak da se preljev stvrdne, a nakon toga vaditi i kalupića pomoću uske visoke čaše i po želji postrance obložiti bademovim listićima.


Dobar tek!


Savjet:


Ako nemožete nabaviti ovakve kalupiće (inače ih ima u Kiki), ove tortice se mogu raditi i u ver iji jedne veće torte promjera 26 cm, samo poduplajte sve sastojke!


Kuhari.com




Tortice s kremom od jogurta i jagodama

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice