Monday, December 9, 2013

Losos na cedrovini


Losos na cedrovini



  • Letvicu cedrovine (kupio sam je preko interneta) dobro namočite u limunovom soku, vinu ili u pivi – ovisno kakvu aromu želite dodati. 

  • Tako natopljenu letvicu ostavite minimalno sat vremena da se natapa u (ja sam koristio bijelo vinu) tekućini po vašem i boru. Bitno je da se dobro namoči jer ona ipak kasnije ide u pećnicu. Tijekom snimanja ovog recepta malo smo žurili pa sam letvicu namočio svega 20 minuta i ato je pocrnila u pećnici.

  • Nakon sat vremena natapanja, cedrovinu premažite s malo maslinovog ulja, posipajte je sa krupnom soli i napravite ležište od fetica limuna. Sve posipajte sa svežim koprom te položite prethodno očišćeni i posoljeni file lososa. Losos također premažite s malo maslinovog ulja i spremni ste a pećnicu – kojih 15-ak minuta na 200-tinjak stupnjeva (dok ne dobije lijepu narančastu boju).

  • Ovako pripremljeni losos adovoljava halal standarde pripreme hrane – naravno, ako umjesto vina natapate cedrovinu s vodom ili limunom icon smile


Dobar tek icon smile


Kuhari.com




Losos na cedrovini

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice