Thursday, December 12, 2013

Jesenje mirisne strudlice


…pregrst stopljenih aroma iokusa bude nje ne jesenje uspomene…neka vas agriju dok vani kisi i mirisi na jesen…u salicu caja…


strudlice sa jabukama kruskama smokvama ljesnjakom i rogacem Jesenje mirisne strudlice




Sastojci




  •  500g lisnatog tijesta

  •  200g jabuka

  •  200g krusaka (mirisljavih)

  •  120g suhih smokava (i miksanih)

  •  40g rogaca

  •  1 licica cimeta (po elji klincic, đumbir…)

  •   secer po ukusu

  •  50-ak g gri a

  •  30g pr enih mljevenih ljesnjaka (i/ili oraha)

  •  20g maslaca

  •   sok jedne narance



Priprema





  1. Oguliti jabuke i kruske te ih naribati, lagano ih pirjati na maslacu, sa narancinim sokom dok malo ne omekane!

  2. U smjesu jabuka i krusaka dodati ostale sastojke i lagano i mjesati da se sve ujednaci. Poseceriti po ukusu! Ohladiti!

  3. Ra valjati lisnato tijesto kao a strudlu ili fornette i puniti nadjevom.

  4. Peci u skro agrijanoj pecnici na 200-220 C, ovisno o pecnici dok lijepo ne porumene.


Source: http://www.coolinarika.com/recept/jesenje-mirisne-strudlice/






Jesenje mirisne strudlice

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice