…pregrst stopljenih aroma iokusa bude nje ne jesenje uspomene…neka vas agriju dok vani kisi i mirisi na jesen…u salicu caja…
Sastojci
- 500g lisnatog tijesta
- 200g jabuka
- 200g krusaka (mirisljavih)
- 120g suhih smokava (i miksanih)
- 40g rogaca
- 1 licica cimeta (po elji klincic, đumbir…)
- secer po ukusu
- 50-ak g gri a
- 30g pr enih mljevenih ljesnjaka (i/ili oraha)
- 20g maslaca
- sok jedne narance
Priprema
- Oguliti jabuke i kruske te ih naribati, lagano ih pirjati na maslacu, sa narancinim sokom dok malo ne omekane!
- U smjesu jabuka i krusaka dodati ostale sastojke i lagano i mjesati da se sve ujednaci. Poseceriti po ukusu! Ohladiti!
- Ra valjati lisnato tijesto kao a strudlu ili fornette i puniti nadjevom.
- Peci u skro agrijanoj pecnici na 200-220 C, ovisno o pecnici dok lijepo ne porumene.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/jesenje-mirisne-strudlice/
Jesenje mirisne strudlice
0 comments:
Post a Comment