Tuesday, December 17, 2013

Lava Limun Kejk


Lava Limun Kejk



  • Odvojimo bjelanjke od žumanjaka; bjelanjke i miksamo u čvrsti snijeg

  • Žumanjke umutimo sa šećerom, dodamo omekšali maslac, kakao, ribanu koricu limuna/naranđe, aromu vanilije, u pećnici omekšalu čokoladu te nakraju dodamo žlicu brašna. Sve dobro umutimo.

  • U smjesu od žumanjaka lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Napunimo 2/3 kalupa smjesom, koje smo prethodno nama ali maslacem i stavimo peći u prethodno agrijanu pećnicu na 185 stupnjeva cca 8 min

  • pečemo ih do granice pucanja, i vana moraju biti hrskavi, a unutra moraju ostati tekući

  • Poslužimo ih same, ili u kuglicu sladoleda ili s preljevom od karamela


Kuhari.com




Lava Limun Kejk

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice