Friday, December 27, 2013

Božićni panj ili BÛche de Noël


Božićni panj ili BÛche de Noël



  • Čokoladu otopiti na pari

  • Odvojiti žumanjke od bjelanjaka

  • U žumanjke stavimo šećer i dobro i miksamo, te dodamo ekstrakt vanilije

  • U smjesu dodamo otopljenu čokoladu i kakao, te sve još jednom dobro i miksamo

  • U drugoj djeli istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg

  • U par puta lagano špatulom dodajemo snijeg u smjesu s čokoladom dok ne dobijemo glatku podatnu smjesu

  • Na lim stavimo pek papir koji smo prema ali maslacem i pobrašnili, te i lijemo smjesu

  • Pečemo na 180 C cca 15tak min

  • Ostavimo kratko da se ohladi, te ga prebacimo na drugi hladniji lim i maknemo pek papir

  • Površinu namažemo kremom, posipamo šumskim voćem, te arolamo

  • Obložimo panj buttercreamom


Ukrasimo prema želji, ja sam napravila vje dice od boje u prahu.

 

a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.

Uživajte icon smile


Kuhari.com




Božićni panj ili BÛche de Noël

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice