Monday, September 30, 2013

Torta Stracciatella


Torta Stracciatella


a podlogu:


Kekse i mrvite što sitnije možete, dodajte im rastopljeni maslac i pomiješajte tako da dobijete nekakvu teksturu poput mokrog pijeska. Smjesu usipajte u kalup a torte i utisnite prstima (ili stražnjom stranom žlice) tako da podloga bude čvrsta i ravna.


Stavite kalup s pripremljenom podlogom u hladnjak a vrijeme pripremanja nadjeva.


a kremu:


Vrhnje umutite u čvrst šlag. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici: u 10 žlica hladne vode usipajte želatinu i pustite 10ak minuta da nabubri. Nakon što nabubri, rastopite ju na laganoj vatri ili u mikrovalnoj, pritom pa eći da ne avrije (jer će onda i gubiti svoja svojstva).


Naribajte cijelu čokoladu.


Želatinu umiješajte u jogurt, k tome dodajte ekstrakt vanilije te dvije vrećice vanilin šećera bourbon (ili ako imate mahunu vanilije, sastružite sve sjemenke i mahune i stavite u nadjev) te dobro i miješajte. Dodajte pola količine šlaga i laganim pokretima umiješajte ajedno s jogurtom. Dodajte ostatak šlaga i umiješajte. Na kraju dodajte naribanu čokoladu i laganim kružnim pokretima umiješajte u nadjev te cijelu smjesu i lijte na podlogu od keksa i poravnajte.


Vratite kalup u hladnjak dok pripremate čokoladnu gla uru: čokoladu i lomite na kockice, dodajte ulje i mlijeko te rastopite na laganoj vatri. Prelijte i ra mažite gla uru preko cijele torte.


Stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.


Napomena: torta će biti puno ukusnija ako umjesto običnog jogurta upotrijebite jogurt od vanilije. 


 


Kuhari.com




Torta Stracciatella

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice