Thursday, September 19, 2013

Beefsteak u marinadi od naranče


Beefsteak u marinadi od naranče



  • U posudi pomiješajte maslinovo ulje i suncokretovo ulje u omjeru pola-pola.

  • Umiješajte sitno sjeckani luk, sitno sjeckani češnjak, sol, cognac, svježe iscijeđeni sok od naranče, ružmarin i papar.

  • Kada ste sve sastojke dobro promiješali dodajte juneće odreske nare ane na komade debljine 3-4 cm, uvaljajte ih u marinadu i ostavite u hladnjaku na minimalno 1h (preporučljivo je 4-5h).

  • Na jako agrijanoj tavi u koju ste stavili malo ulja, pecite marinirane odreske.

  • Pravilo o duljini pečenje je koliko centimetara debljine odreska, toliko minuta, ali vi pecite kako vam odgovara tj. koliko jako pečene volite.

  • I vadite ih na tanjur, posolite, popaprite i servirajte.

  • Meso možete poslužiti sa jajetom preko njega na prepečenom kruhu ili po želji.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato vrijeme mariniranja.


Kuhari.com




Beefsteak u marinadi od naranče

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice