Monday, September 2, 2013

Sitni (slavski) kolači


Recepti su postavljeni sa leva na desno.


sitni slavski kolaci




Sastojci





  • Kokos kiflice:



  •  200 g šećera

  •  250 g kokos brašna

  •  1 kašičica praška a pecivo

  •  250 g margarina

  •  120 ml mleka

  •  500 g mekog brašna

  •  2 žumanca

  •   šećer u prahu


  • Pišinger:



  •  8 jaja

  •  450 g šećera

  •  280 g crne čokolade

  •  250 g maslaca

  •  1 veliko pakovanje oblandi

  •  malo prepečenih, samlevenih lešnika


  • Ljubavne kuglice:



  •  100 g mlevenog keksa

  •  150 g mlevenih lešnika

  •  150 g šećera u prahu

  •  80 ml ga iranog soka od pomorandže

  •  3 kašičice ekstrata od jagoda

  •  200 g crne čokolade

  •  90 g margarina (ja sam stavila maslac)

  •  1 kašika ulja


  • Rum salamice:



  •  230 g šećera u prahu

  •  130 g mlevenih oraha

  •  1 belance

  •  1/2 kašike kakaoa

  •  2 kašike ruma (ili nekog dobrog rum ekstrata)

  •  1 tvrdo kuvano žumance

  •  100 g maslaca


  • Čoko-šljivne kuglice:



  •  200 g šećera

  •  200 g seckanih oraha

  •  po potrebi malo samlevenih oraha

  •  200 g samlevenih suvih šljiva

  •  200 g crne čokolade

  •  2 kašike ulja


  • Ro en makovnjača:



  •  korice a Ro en tortu

  •  500 g mlevenog maka

  •  400 g šećera

  •  4 dl mleka (posna varijanta sojiino mleko)

  •  250 g margarina

  •  125 g maslaca (posna varijanta smao margarin)

  •  1 štapić vanile

  •   a fondan: 200 g šećera u prahu, 1/2 čaše vruće vode, nekoliko kapi kolačarske crvene boje i malo ulja


  • Brownie kolačići:



  •  35 g brašna

  •  1/4 kašičice praška a pecivo

  •  na vrh noža soli

  •  2 velika jaja

  •  130 g šećera

  •  1 kašika jake kafe

  •  30 g maslaca

  •  200 g Nestle Ecuador čokolade

  •  100 g naseckane Nestle Ecuador čokolade i badema



Priprema





  1. Kokos kiflice

  2. Penasto umutiti margarin i šećer, pa dodati jedno po jedno žumance i sve lepo sjediniti.

     


    Posebno umešeto brašno, prašak a pecivo i kokos, pa sjediniti sa prethodnom smesom.


     


    Dodati mleko i amesiti glatko testo, uviti ga u foliju i ostaviti oko 30 min u frižideru.




  3. Napraviti kiflice i ispeći ih u plehu obloženiim papirom a pečenje, na srednjoj T oko 15-ak minuta. Ispečene ohladiti prvo na rešetki a kolačae, a onda uvaljati u prah šećer.

  4. Pišinger by Sne anaBG

  5. Umutiti dobro žumanca sa šećerom, pa skuvati krem na pari.

     


    Kada se krem gusnuo, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti u potpunosti.


     


    Kada se krem ohladi i mešati ga sa prethodno umućenim maslacem.


     




  6. Nafilovati oblande, a odo go posuti prepečenim i samlevenim lešnicima.

  7. Ljubavne kuglice by Minjina Kuhinjica

  8. Sjediniti mleveni keks, mlevene lešnike i šećer u prahu.

     


    Dodati ekstrat od jagoda i ga irani sok od pomorandže. Dobro i mešati da se dobije ujednačena crvena smesa.




  9. Ostaviti je na jedan sat u frižideru, atim napraviti male kuglice, pa ih opet vratiti opet u frižider, dok se pripremi čokolada.

  10. Čokoladu i margarin( ja sam koristila maslac) pažljivo otopiti, dodati kašiku ulja. U svaku malu korpicu sipati po kašičicu ove čokoladne smese.

     


    Preko čokolade pažljivo spustiti po jednu crvenu kuglicu. Ostaviti u frižideru da se čokolada stegne., pa pažljivo i vaditi Ljubavne kuglice i korpica.




  11. Rum salamice

  12. amesiti testo od belanceta, šećera, samlevenih oraha, kakaoa i ruma, pa ra viti koru i među dve providne folije.

  13. Umutiti penasto maslac sa 100 g šećera u prahu, dodati rum i propasirano kuvano žumance.

     


    Ovim filom prema ati koru i pažljivo uviti u rolat. Ostaviti na hladnom da se dobro stegne.




  14. Čoko-šljivne kuglice

  15. Ušpinovati šećer sa malo vode (toliko vode da šećer ogre ne, odnosno da ga voda prekrije). Pa u to dodati i napraviti kompaktnu masu, samlevene suve šljive, malo ruma, sitno seckane orahe i po potrebi možda malo mlevenih oraha (ocenićete sami bog gustine i kompaktnosti) i 100 g istopljene čokolade.

  16. Napraviti kuglice iste veličine. a čokoladnu gla uru otopiti 100 g čokolade i ulje.

    Svaku kuglicu posebno abodite na čačkalicu i umočite u otopljenu čooladu.


     


    Kuglice stavljajte na žicu da se ocede od viška čokolade i stegne gla ura.




  17. Ro en makovnjača

  18. U 4 dl mleka prokuvati: srž i jedne šipke vanile (ostatak sameljite više puta sa prah šećerom i dobićete pravi vanilin šećer :) ), šećer da se otopi i samleveni mak. Ostaviti da se totalno ohladi.

  19. Penasto umutiti margarin i maslac, pa dodavati postepeno mak. Nafolovati korice a Ro en tortu.

  20. Odo go prema ati ro e fondanom. Šećer u prahu br o mutiti (mutilicom) sa 1/2 čaše vruće vode, dodati nekoliko kapi crvene kolačarske boje i malo ulja bog sjaja.

  21. Brownie kolačići by Ana Ugarković

  22. Godinama ih pravim i fantastiči su.

  23. Obložiti pleh masnim papirom.

    Pomešati brašno, prašak a pecivo i so.


    Mikserom umutiti jaja, dodati šećer i kafu, oko 15 minuta dok se smesa na gusne.


     




  24. U mađuvremenu rastopiti na pari čokoladu i maslac. Promešati, malo prohladiti i dodati u smesu sa jajima. atim umešati brašno, naseckanu čokoladu i bademe.

    Ako je smesa retka, ostaviti oko 5 minuta da se malo stegne.




  25. Stavljati po kašičicu ove smese na masni papir na par cm rastojanja i peći dok malo ne narastu i napuknu, oko 8-9 minuta.

    Ohladiti na rešetki.


     


    Source: http://www.coolinarika.com/recept/sitni-slavski-kolaci/









Sitni (slavski) kolači

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice