Wednesday, September 4, 2013

Futomaki rolls


Futomaki rolls



  • Kuhanu rižu a sushi (toplu) prebacite u drvenu posudu ( bog upijanja rižinog octa), a ukoliko nemate možete je staviti u posudu po želji.

  • Ravnomjerno je alijte mješavinom rižinog octa, šećera i soli.

  • Rižu kuhačom promiješajte i “režite” kako ne bi bila grudičasta.

  • Pripa ite da je ne drobite i gnječite.

  • Nori algu tostirajte na način da je primite prstima na jednom kraju i na visini od oko 40-50 cm od plamena na plameniku lagano amahnite par puta.

  • Položite je u dužno na mat (podloga od bambusa) koji ste obložili plastičnom folijom.

  • Ruke namočite vodom i na algu nanosite u što tanjem sloju sushi rižu pa eći da gornji dio alge, otprilike 2 cm, ostavite pra an.

  • Nakon što je riža dobro utisnuta, na srednji dio alge u dužno do ruba, prema sebi, slažite komade (veće trake) svježeg krastavca, svježeg filea lososa, mrkve, tamaga (slatki omlet) i daikona (japanska repa).

  • Palčeve stavite ispod mata, ostalim prstima prema naprijed arolajte do kraja mat.

  • Odmotajte lagano mat i avršite futomaki motanjem (spajanjem) dijela na koji niste najeli rižu (onih 2 cm) sa rolom.

  • arolajte mat i ostavite minutu-dvije da se sve poveže.

  • Odmotajte mat i i vadite rolu futomaki-a i oštrim nožem koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi ( bog ljepljenja riže), prerežite na pola i nastavite re ati na kolutove širine otprilike 2 cm.

  • Futomaki servirajte i poslužite u ukiseljeni đumbir, wasabi i soja sos.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i formiranje sushi-a. Nije uračunato vrijeme kuhanja riže.


Kuhari.com




Futomaki rolls

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice