Friday, September 6, 2013

Hawai pita


Hawai pita



  • Pripremljeno tijesto (kao a američku pitu) kružno ra valjajte na pola centimetra debljine i prebacite ga u kalup a pite.

  • Utisnite ga u kalup i odrežite tijesto u gornji rub kalupa i odstranite višak.

  • Prekrite tijesto papirom a pečenje i fiksirajte ga utegićima ili starim grahom kako se prilikom pečenja ne bi di alo.

  • Tijesto prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva sve dok ne poprimi latno žutu boju.

  • U međuvremenu u lonac stavite kuhati punomasno mlijeko, kokosovo mlijeko i šećer te konstantno miješajte pjenjačom.

  • Kada smjesa akipi, ulijte mješavinu gustina i vode te miješajte dok se smjesa ne gusne.

  • Maknite s vatre, te pola smjese postepeno prebacite u posudu u kojoj ste prethodno rastopili čokoladu a kuhanje u konstantno miješanje.

  • Na pečeno i ohlađeno tijesto prebacite i rasporedite najprije čokoladnu smjesu, a atim ostatak smjese kokosovog i punomasnog mlijeka.

  • Kada ste pitu dobro ohladili najprije na sobnoj temperaturi, a atim u hladnjaku, spremna je a serviranje.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunato je ra vlačenje i pečenje tijesta, priprema smjesa te finiširanje pite. Nije uračunata priprema tijesta i hlađenje.


Kuhari.com




Hawai pita

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice