Sunday, September 29, 2013

Rizot od skampi s tikvicama


Ri ot od skampi s tikvicama


na ugrijanu tavu ili prikladnu posudu dolijemo malo maslinovog ulja , atim ažutimo sitno sjecenu kapulu kada je kapula omeksala ,dodajemo ri u i  popržimo je dok ne postane staklasata  ili nepocne suskati  =)=) . alijemo bijelim vinom i pustimo da alkohol ispari ,dodajemo repove skampi ,cesnjak i aljevamo ribljim temeljcem po potrebi  ,pet do sedam min prije nego bi nam ri oto trebao biti gotov  dodajemo tikvice sjecene na  manje kockice ,sol papar.lagano mjesajuci  i avrsavajuci nas ri oto  dodamo  licu marecaponea ,maslac i konjak te persin,mijesamo i pa imo da nam naravno ne agori i da se neprekuha, ri oto pustimo da odstoji minutu dvije te poslu imo i serviramo  u dekor po elji moj je o ovom slucaju ovakav  sa svje im sirom grana padana i svje im cijelim skampima koje sam takodjer prokuhao u ri otu .


U SLAST……………….


Kuhari.com




Ri ot od skampi s tikvicama

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice