Monday, September 23, 2013

Čokoladni tartufi s dragušcem


Čokoladni tartufi s dragušcem



  • Na srednje jakoj vatri agrijte slatko vrhnje gotovo do vrenja, ubacite kockice tamne čokolade i maslac.

  • Sve ajedno promiješajte pjenjačom i kada dobijete kompaktnu smjesu (kada se svi sastojci otope), prebacite je u posudu i stavite u hladnjak na hlađenje.

  • Nakon otprilike 2 sata, kada se smjesa dovoljno “stisnula” i vadite je i prebacite na radnu površinu.

  • Žličicom agrabite smjesu, prebacite je u ruke i kružnim pokretima i među dlanova oblikujte kuglicu.

  • Kuglicu uvaljajte u smjesu kakaa u prahu i mljevenog dragušca koje ste prethodno pomiješali u asebnoj posudi.

  • Postupak ponovite dok ne potrošite smjesu.

  • Servirajte, dekorirajte po želji i uživajte.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica, termička obrada smjese i formiranje kuglica. Nije uračunato hlađenje smjese u hladnjaku.


Tamara Novaković je pobjednica u natječaju “Kuhaj u ritmu se one” portala   dravakrava.hr.


Kuhari.com




Čokoladni tartufi s dragušcem

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice