Thursday, September 5, 2013

Rižoto sa kuhanom šunkom, bearnaise umakom i poširanim jajetom


Rižoto sa kuhanom šunkom, bearnaise umakom i poširanim jajetom


BEARNAISE UMAK



  • U posudu a kuhanje ulijte vinski ocat, bijelo vino, dodajte papar u rnu i usitnjenu ljutu papričicu be koštica (ili estragon).

  • Nakon par minuta kada se vino reducira procijedite sadržaj posude i prelijte u drugu posudu koju ste pripremili a kuhanje na pari.

  • Dodajte žumanjke u konstantno miješanje sa pijenjačom.

  • Postupno dolijevajte rastopljeni maslac i konstantno miješajte.

  • Kada se smjesa gusne prebacite u drugu posudu i odložite u hladnjak da se rashladi.


RIŽOTO SA KUHANOM ŠUNKOM



  • Na agrijanom maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani luk, češnjak i na komade nare ani stabljičasti celer.

  • Dodajte sjeckani mladi luk i nakon što ste promiješali ubacite rižu.

  • Rižu kratko tostirajte i ulijte bijelo vino.

  • Nakon par minuta kada vino ispari, postupno (da riža ne ostane na suhom) dolijevajte temeljac od kuhane šunke i ubacite kuhanu šunku nare anu na kockice.

  • Na samom kraju dodajte sjeckani svježi peršin i maslac te promiješajte.


POŠIRANJE JAJETA



  • U posudi a kuhanje ugrijte do vrenja vodu koju ste prethodno posolili i ulili ocat.

  • Pijenjačom u jednom smjeru arotirajte vodu i ulijte jaje te ga ostavite da se skuha. Kada je jaje poširano i vadite ga.


Servirajte rižoto, povrh njega stavite poširano jaje i sve alijte bearnaise umakom.


Dobar tek icon smile


* U vrijeme pripreme je uračunata priprema namirnica, kuhanje i hlađenje


Kuhari.com




Rižoto sa kuhanom šunkom, bearnaise umakom i poširanim jajetom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice