Tuesday, September 10, 2013

Torta od sira


Torta od sira


BISKVIT



  • U posudu u koju ste stavili jaja umiksajte šećer.

  • Nakon 3-4 minute miksanja dodajte brašno, škrobno brašno i prašak a pecivo te ponovno sve i miksajte.

  • Smjesu i lijte u kalup a pečenje koji ste obložili papirom a pečenje.

  • Pecite u pećnici otprilike 20 minuta na 200 stupnjeva dok biskvit ne postane latno-žut.


KREMA



  • U agrijano mlijeko na srednjoj vatri dodajte i konstantno umiješavajte najprije svježe naribanu limunovu koricu, a atim šećer i žumanjke dok smjesa ne prokuha.

  • Maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno ostavili u vodi da nabubri te umiješajte dok se ne rastopi.

  • Tako pripremljenu kremu ohladite u hladnjaku da očvrsne.

  • U ohlađenu kremu postepeno umiješajte svježi sir, tučeno slatko vrhnje i svježe iscijeđeni limunov sok.


FINALI IRANJE TORTE



  • Ohlađeni biskvit ra režite poprečno na pola, donji dio prebacite u kalup a pečenje obložen papirom a pečenje i ulijte kremu.

  • Gornji dio ra režite na trokutiće kao smjernicu a kasnije re anje torte na šnite i rasporedite po površini kreme.

  • Pospite odo go šećerom u prahu i ohladite u hladnjaku minimalno 2 sata prije serviranja.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica, pečenje biskvita i hlađenje kreme. Nije uračunato hlađenje torte prije serviranja.


Valbona Tomaj je pobjednica u natječaju “Kuhaj u ritmu se one” portala   dravakrava.hr.


Kuhari.com




Torta od sira

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice