Sunday, September 8, 2013

Kombinirani cheescake


Kombinirani cheescake


Kora:

Pomiješajte brašno, šećer, prašak a pecivo, šećer i koricu limuna. U to naribajte margarin  i dodajte jaje.


I radite tijesto i stavite na kratko u hladnjak.

I valjajte tijesto debljine cca pola centimetra.

U mite kalup a torte, rastvorite gada je promjer veći i i režite krug i tjesta. Ponovno sastavite kalup a torte i sada unutra prenesite tijesto.

Stavite peći cca 10 minuta na 180 °C


Nadjev:

Sir, vrhnje, rum, i obje vrste šećera dobro i miksajte. Dodajte tri žumanjka i još malo miksajte.

Dodajte koricu limuna i na kraju rukom lagano umješajte snijeg (kojeg ste i radili sa malo soli).


Nadjev i lijte na koru i stavite na 180°C na cca 40 minuta.

Pripa ite jer vrijeme ovisi o pećnici. Gotovo je kada ga atresete a on nadjev je čvrst .


Ostavite da se ohladi prije ukrašavanja. 

Preporuka je da kalup stavite na neki tanjur jer i kalupa voli iscuriti malo tekužine (ovo je normalno jer tijesto nije dignuto sa strane).


Dekoracija br 1: pomiješajte sastojke i premažite tortu (ako vam je marmelada pretvrda otopite ju lagano na pari ili u mikrovalnoj)


Dekoracija br 2: tortu prvo namažite kiselim vrhnjem.

Ostale sastojke i mješajte (kao a dekoraciju br 1) i pomoću šprice (primjerice one medicinske) radite krugiće jedan do drugoga. Krenite od ruba i krečite se prema srediti (spiralno).

Kada ste potočkali tortu u mite čačkalicu i pomoću nje  napravite srčeka tako da krenete od početka i vućete po istom putu po kojem ste točkali. nadam se da vam je ovo ra umljivo icon smile


(moja srčeka nisu baš idilična al drugi put budu bolja:)


Od ostataka tijesta i re ala sam keksiće u obliku srca. Ispalo je cca 40 komada. dio sam upotrijebila a dekoraciju a ostatak smo poklopali. icon smile


Kuhari.com




Kombinirani cheescake

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice