Tuesday, September 17, 2013

Rižoto od škampi


Rižoto od škampi



  • Škampima odvojite glave od tijela.

  • Glave stavite u lonac sa vodom, a tijela ubacite u hladnu (neugrijanu) tavu sa maslinovim uljem.

  • U tavu stavite sjeckani mladi luk, sitno sjeckani češnjak, svježi kosani peršin i sve sastojke u tavi “na hladno” promiješajte.

  • Posolite, popaprite, ulijte koncentrat rajčice i hladnu vodu te dobro promiješajte.

  • Upalite vatru i pustite 2 do 3 minute da sadržaj u tavi akipi.

  • Škampe i vadite na tanjur i pustite da se malo ohlade.

  • Očistite ih, meso odvojite u djelicu, a oklope ubacite u lonac u kojem su voda i glave.

  • Lonac stavite na vatru i sve ajedno kuhajte 15 ak minuta.

  • Kada je temeljac gotov, procijedite ga.

  • agrijanom umaku i tave dodajte rižu i na srednjoj vatri pirjajte.

  • Miješajte po potrebi i dodajte temeljac ne dopuštajući da riža bude na suhome.

  • Kada je riža kuhana i ačinjena po vašem ukusu, pred sam kraj dodajte meso škampi, promiješajte i servirajte.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada


Kuhari.com




Rižoto od škampi

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice