Monday, September 9, 2013

Američka čokoladna pita


Američka čokoladna pita


Priprema kore


Prhko tijesto je najlakše napraviti u multipraktiku/blenderu ili nečemu sličnome. No jednostavno ga možete napraviti i rukama. Najbitnije a prhko tijesto je da maslac i voda budu i ra ito hladni. Maslac narežite na manje kockice i stavite u hladnjak sve do upotrebe.


Pomiješajte brašno, šećer u prahu i sol. Tome dodajte kockice hladnog maslaca i gnječite ga u brašno, najbolje vilicom ako ne radite tijesto u multipraktiku. Nije dobro rukama gnječiti maslac budući da će toplina ruku početi topiti maslac, a da biste dobili jedno fino prhko tijesto, važno je da maslac ostane hladan. Gnječite sve dok ne dobijete teksturu sličnu krušnim mrvicama. Lagano miješajući dodajte žlicu po žlicu vode. nat ćete da ste stavili dovoljno vode kad tijesto ostane u mrvičastom obliku, no možete u eti dio u ruke, gnječiti ga u lopticu, a da se ne raspadne. Kad dobijete takvu teksturu tijesta, lagano ga rukama skupite, oblikujte u lopticu ili disk, amotajte u pro irnu foliju i stavite u hladnjak na otprilike 40 minuta do sat vremena.


Kad se tijesto dovoljno ohladilo, ra valjajte ga u krug, tako da prekrije cijelu površinu protvana a pečenje. Protvan samo lagano namastite. Tijesto utisnite po cijeloj površini protvana (uključujući stranice), i bodite vilicom kako biste spriječili nadi anje tijesta i stavite peći u prethodno agrijanu pećnicu na 180 °C otprilike 15-20 minuta. Kora je pečena kad dobije jednu lijepu latno-smeđu boju.


Ostavite tijesto sa strane da se ohladi najmanje do sobne temperature.


Priprema kreme


Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, soli, gustinom i kakaom. Pomiješajte mlijeko i vrhnje a šlag te ih ajedno stavite u lonac i na laganu vatru da akipi. Kad akipi dodajte lagano smjesu sa žumanjcima neprestano miješajući. Dodajte kockice čokolade i miješajte dok se ne gusne, odnosno dok ne postane poput pudinga.


Ostavite sa strane da se ohladi do sobne temperature.


Prelijte koru dobivenom kremom i stavite u hladnjak najmanje 3-4 sata prije posluživanja.


 


Kuhari.com




Američka čokoladna pita

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice