Torta Stracciatella
a podlogu:
Kekse i mrvite što sitnije možete, dodajte im rastopljeni maslac i pomiješajte tako da dobijete nekakvu teksturu poput mokrog pijeska. Smjesu usipajte u kalup a torte i utisnite prstima (ili stražnjom stranom žlice) tako da podloga bude čvrsta i ravna.
Stavite kalup s pripremljenom podlogom u hladnjak a vrijeme pripremanja nadjeva.
a kremu:
Vrhnje umutite u čvrst šlag. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici: u 10 žlica hladne vode usipajte želatinu i pustite 10ak minuta da nabubri. Nakon što nabubri, rastopite ju na laganoj vatri ili u mikrovalnoj, pritom pa eći da ne avrije (jer će onda i gubiti svoja svojstva).
Naribajte cijelu čokoladu.
Želatinu umiješajte u jogurt, k tome dodajte ekstrakt vanilije te dvije vrećice vanilin šećera bourbon (ili ako imate mahunu vanilije, sastružite sve sjemenke i mahune i stavite u nadjev) te dobro i miješajte. Dodajte pola količine šlaga i laganim pokretima umiješajte ajedno s jogurtom. Dodajte ostatak šlaga i umiješajte. Na kraju dodajte naribanu čokoladu i laganim kružnim pokretima umiješajte u nadjev te cijelu smjesu i lijte na podlogu od keksa i poravnajte.
Vratite kalup u hladnjak dok pripremate čokoladnu gla uru: čokoladu i lomite na kockice, dodajte ulje i mlijeko te rastopite na laganoj vatri. Prelijte i ra mažite gla uru preko cijele torte.
Stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.
Napomena: torta će biti puno ukusnija ako umjesto običnog jogurta upotrijebite jogurt od vanilije.
Torta Stracciatella
0 comments:
Post a Comment