Ri ot od skampi s tikvicama
na ugrijanu tavu ili prikladnu posudu dolijemo malo maslinovog ulja , atim ažutimo sitno sjecenu kapulu kada je kapula omeksala ,dodajemo ri u i popržimo je dok ne postane staklasata ili nepocne suskati =)=) . alijemo bijelim vinom i pustimo da alkohol ispari ,dodajemo repove skampi ,cesnjak i aljevamo ribljim temeljcem po potrebi ,pet do sedam min prije nego bi nam ri oto trebao biti gotov dodajemo tikvice sjecene na manje kockice ,sol papar.lagano mjesajuci i avrsavajuci nas ri oto dodamo licu marecaponea ,maslac i konjak te persin,mijesamo i pa imo da nam naravno ne agori i da se neprekuha, ri oto pustimo da odstoji minutu dvije te poslu imo i serviramo u dekor po elji moj je o ovom slucaju ovakav sa svje im sirom grana padana i svje im cijelim skampima koje sam takodjer prokuhao u ri otu .
U SLAST……………….
Ri ot od skampi s tikvicama
0 comments:
Post a Comment