Torta od sira
BISKVIT
- U posudu u koju ste stavili jaja umiksajte šećer.
- Nakon 3-4 minute miksanja dodajte brašno, škrobno brašno i prašak a pecivo te ponovno sve i miksajte.
- Smjesu i lijte u kalup a pečenje koji ste obložili papirom a pečenje.
- Pecite u pećnici otprilike 20 minuta na 200 stupnjeva dok biskvit ne postane latno-žut.
KREMA
- U agrijano mlijeko na srednjoj vatri dodajte i konstantno umiješavajte najprije svježe naribanu limunovu koricu, a atim šećer i žumanjke dok smjesa ne prokuha.
- Maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno ostavili u vodi da nabubri te umiješajte dok se ne rastopi.
- Tako pripremljenu kremu ohladite u hladnjaku da očvrsne.
- U ohlađenu kremu postepeno umiješajte svježi sir, tučeno slatko vrhnje i svježe iscijeđeni limunov sok.
FINALI IRANJE TORTE
- Ohlađeni biskvit ra režite poprečno na pola, donji dio prebacite u kalup a pečenje obložen papirom a pečenje i ulijte kremu.
- Gornji dio ra režite na trokutiće kao smjernicu a kasnije re anje torte na šnite i rasporedite po površini kreme.
- Pospite odo go šećerom u prahu i ohladite u hladnjaku minimalno 2 sata prije serviranja.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica, pečenje biskvita i hlađenje kreme. Nije uračunato hlađenje torte prije serviranja.
Valbona Tomaj je pobjednica u natječaju “Kuhaj u ritmu se one” portala dravakrava.hr.
Torta od sira
0 comments:
Post a Comment