Recepti su postavljeni sa leva na desno.
Sastojci
Kokos kiflice:
- 200 g šećera
- 250 g kokos brašna
- 1 kašičica praška a pecivo
- 250 g margarina
- 120 ml mleka
- 500 g mekog brašna
- 2 žumanca
- šećer u prahu
Pišinger:
- 8 jaja
- 450 g šećera
- 280 g crne čokolade
- 250 g maslaca
- 1 veliko pakovanje oblandi
- malo prepečenih, samlevenih lešnika
Ljubavne kuglice:
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g mlevenih lešnika
- 150 g šećera u prahu
- 80 ml ga iranog soka od pomorandže
- 3 kašičice ekstrata od jagoda
- 200 g crne čokolade
- 90 g margarina (ja sam stavila maslac)
- 1 kašika ulja
Rum salamice:
- 230 g šećera u prahu
- 130 g mlevenih oraha
- 1 belance
- 1/2 kašike kakaoa
- 2 kašike ruma (ili nekog dobrog rum ekstrata)
- 1 tvrdo kuvano žumance
- 100 g maslaca
Čoko-šljivne kuglice:
- 200 g šećera
- 200 g seckanih oraha
- po potrebi malo samlevenih oraha
- 200 g samlevenih suvih šljiva
- 200 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Ro en makovnjača:
- korice a Ro en tortu
- 500 g mlevenog maka
- 400 g šećera
- 4 dl mleka (posna varijanta sojiino mleko)
- 250 g margarina
- 125 g maslaca (posna varijanta smao margarin)
- 1 štapić vanile
- a fondan: 200 g šećera u prahu, 1/2 čaše vruće vode, nekoliko kapi kolačarske crvene boje i malo ulja
Brownie kolačići:
- 35 g brašna
- 1/4 kašičice praška a pecivo
- na vrh noža soli
- 2 velika jaja
- 130 g šećera
- 1 kašika jake kafe
- 30 g maslaca
- 200 g Nestle Ecuador čokolade
- 100 g naseckane Nestle Ecuador čokolade i badema
Priprema
- Kokos kiflice
- Penasto umutiti margarin i šećer, pa dodati jedno po jedno žumance i sve lepo sjediniti.
Posebno umešeto brašno, prašak a pecivo i kokos, pa sjediniti sa prethodnom smesom.
Dodati mleko i amesiti glatko testo, uviti ga u foliju i ostaviti oko 30 min u frižideru.
- Napraviti kiflice i ispeći ih u plehu obloženiim papirom a pečenje, na srednjoj T oko 15-ak minuta. Ispečene ohladiti prvo na rešetki a kolačae, a onda uvaljati u prah šećer.
- Pišinger by Sne anaBG
- Umutiti dobro žumanca sa šećerom, pa skuvati krem na pari.
Kada se krem gusnuo, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti u potpunosti.
Kada se krem ohladi i mešati ga sa prethodno umućenim maslacem.
- Nafilovati oblande, a odo go posuti prepečenim i samlevenim lešnicima.
- Ljubavne kuglice by Minjina Kuhinjica
- Sjediniti mleveni keks, mlevene lešnike i šećer u prahu.
Dodati ekstrat od jagoda i ga irani sok od pomorandže. Dobro i mešati da se dobije ujednačena crvena smesa.
- Ostaviti je na jedan sat u frižideru, atim napraviti male kuglice, pa ih opet vratiti opet u frižider, dok se pripremi čokolada.
- Čokoladu i margarin( ja sam koristila maslac) pažljivo otopiti, dodati kašiku ulja. U svaku malu korpicu sipati po kašičicu ove čokoladne smese.
Preko čokolade pažljivo spustiti po jednu crvenu kuglicu. Ostaviti u frižideru da se čokolada stegne., pa pažljivo i vaditi Ljubavne kuglice i korpica.
- Rum salamice
- amesiti testo od belanceta, šećera, samlevenih oraha, kakaoa i ruma, pa ra viti koru i među dve providne folije.
- Umutiti penasto maslac sa 100 g šećera u prahu, dodati rum i propasirano kuvano žumance.
Ovim filom prema ati koru i pažljivo uviti u rolat. Ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
- Čoko-šljivne kuglice
- Ušpinovati šećer sa malo vode (toliko vode da šećer ogre ne, odnosno da ga voda prekrije). Pa u to dodati i napraviti kompaktnu masu, samlevene suve šljive, malo ruma, sitno seckane orahe i po potrebi možda malo mlevenih oraha (ocenićete sami bog gustine i kompaktnosti) i 100 g istopljene čokolade.
- Napraviti kuglice iste veličine. a čokoladnu gla uru otopiti 100 g čokolade i ulje.
Svaku kuglicu posebno abodite na čačkalicu i umočite u otopljenu čooladu.
Kuglice stavljajte na žicu da se ocede od viška čokolade i stegne gla ura.
- Ro en makovnjača
- U 4 dl mleka prokuvati: srž i jedne šipke vanile (ostatak sameljite više puta sa prah šećerom i dobićete pravi vanilin šećer :) ), šećer da se otopi i samleveni mak. Ostaviti da se totalno ohladi.
- Penasto umutiti margarin i maslac, pa dodavati postepeno mak. Nafolovati korice a Ro en tortu.
- Odo go prema ati ro e fondanom. Šećer u prahu br o mutiti (mutilicom) sa 1/2 čaše vruće vode, dodati nekoliko kapi crvene kolačarske boje i malo ulja bog sjaja.
- Brownie kolačići by Ana Ugarković
- Godinama ih pravim i fantastiči su.
- Obložiti pleh masnim papirom.
Pomešati brašno, prašak a pecivo i so.
Mikserom umutiti jaja, dodati šećer i kafu, oko 15 minuta dok se smesa na gusne.
- U mađuvremenu rastopiti na pari čokoladu i maslac. Promešati, malo prohladiti i dodati u smesu sa jajima. atim umešati brašno, naseckanu čokoladu i bademe.
Ako je smesa retka, ostaviti oko 5 minuta da se malo stegne.
- Stavljati po kašičicu ove smese na masni papir na par cm rastojanja i peći dok malo ne narastu i napuknu, oko 8-9 minuta.
Ohladiti na rešetki.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/sitni-slavski-kolaci/
Sitni (slavski) kolači
0 comments:
Post a Comment